Škola kartinga

Pruža mogućnost da u individualnom ili grupnom radu sa instruktorom koji je profesionalni karting vozač poboljšate svoje vozačke sposobnosti. Karting škola obuhvata nekoliko stepena sticanja znanja i iskustva. Dobar je izbor kako za početnike, tako i za one koji žele da unaprijede svoju tehniku vožnje. Obuka vozača obuhvata određen broj časova i upoznavanje vozača sa teoretskim pravilima, putanjom, savladavanjem tehnika osvajanja krivina, zatim sa samom strukturom motora i ostalim bezbjednosnim pravilima.

Ukoliko ne želite da gubite vrijeme učeći na sopstvenim greškama, u radu sa instruktorom ćete podići svoje rezultate na sljedeći nivo, savladavajući tehniku postizanja idealne putanje, pravilnog kočenja, mjesta ubrzanja, itd.

Karting škola “SBS” raspolaže sa sljedećim programom obuke karting vozača:

OSNOVNI KURS – STEP ONE

Osnovni kurs predstavlja optimalno rješenje za sve one koji stiču prva iskustva u vožnji kartinga, kao i one koji žele da unaprijede svoju vozačku tehniku. 

Kurs obuhvata 8 časova u trajanju od po 60 minuta.

Sadržaj svakog časa prati program, bilo da je u pitanju teorijski dio ili vožnja u praksi. Polaznik se upoznaje sa načinom na koji funkcioniše karting, strukturom motora, šasije, kao i pratećih elemenata, a potom i samom vožnjom. Upoznaje se sa idealnom putanjom, savladavanjem krivine, obilaženjem i pravilnim ponašanjem na samoj stazi. Obuka se vrši na "rental" kartinzima, različite snage, u zavisnosti od godina i sposobnosti vozača. Takođe je obezbijeđena i sigurnosna oprema, pa je vozač u potpunosti siguran na stazi. 

Po završetku obuke u okviru "STEP ONE", vozač stiče sva potrebna znanja vezana za vožnju kartinga, kao i pravila o ponašanju na samoj stazi. Kurs mogu pohađati i najmlađi, već od 6 godina starosti. Po završetku kursa “STEP ONE” vozač dobija diplomu i stiče pravo na sljedeći korak “STEP TWO.";NAPREDNI KURS – STEP TWO

je dodatni vid usavršavanja tehnike vožnje kartinga, koji se po želji, početnika, može upisati tek po završetku kursa “STEP ONE”. Predstavlja korak dalje u usavršavanju vožnje i pruža mogućnost za detaljnije bavljenje problematikom vožnje. Takođe, kroz "STEP TWO", vozač prolazi kroz niz novih programa i taktičkih vježbi u cilju usavršavanja tehnike.

Obuka podrazumijeva 8 časova u trajanju od po 60 minuta, na "rental" kartinzima, različitog raspona snage.

Po završetku kursa "STEP TWO", vozač je u potpunosti osposobljen za samostalno upravljanje kartingom, održavanje kartinga kao i prateće opreme. Dodatni vid usavršanja vožnje, takođe mogu pratiti najmlađi, već od 7 godina. Po završetku kursa “STEP TWO” vozač dobija diplomu i stiče pravo na sljedeći korak “STEP THREE”.PROFESIONALNI KURS – STEP THREE

predstavlja finalni kurs u okviru obuke. Namijenjen je onima koji žele da usavršavaju tehniku vožnje kartinga na profesionalnom nivou. U okviru ovog programa, detaljno se rješavaju najkomplikovaniji segmenti vožnje kartinga u različitim uslovima. Snalaženje u gužvi na stazi, vježbanje prepoznavanja iznenadnih situacija i pravovremeno reagovanje, kako obići protivnika, kako zadržati poziciju, samo su neka od pitanja koja se rješavaju u okviru ovog programa.

Kurs obuhvata 8 časova u trajanju od po 60 minuta.

Obuka se vrši na profesionalnim kartinzima različite snage i performansi. Kurs mogu pohađati osobe od 8 godina starosti pa naviše.